Service & onderhoud

ServiceOnderhoud

Service & onderhoud aan uw cv-installatie

Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijk. Het voorkomt storingen, de cv-ketel werkt beter en hij gaat langer mee. Als wij een cv-ketel bij u installeren, dan kunt u ook het onderhoud bij ons regelen. Dit is uiteraard vrijblijvend en wij spreken met u een termijn af wanneer u onderhoud aan uw cv-ketel wilt. Als het tijd is om onderhoud te plegen, dan maken wij met u een afspraak en komen wij bij u langs.
Dit kan 1 keer per jaar zijn, maar ook eens in de 1,5 jaar.

Storing aan de cv-ketel

Wij zijn een servicegerichte organisatie en vinden kwaliteit heel belangrijk.
Ons doel is om storingsvrije installaties aan te leggen en dat lukt ons goed. Mocht zich toch een storing voordoen, dan staan wij voor u klaar om het snel op te lossen. Mogelijk kunt u het zelf oplossen?

Wat u kunt controleren indien u in de kou zit of geen warm water heeft:

 • Staat de gaskraan (zowel bij de meter als bij de ketel) (geheel) open?
  Zo niet; kraan openen en de ketel opnieuw starten (resetten) of waakvlam (ouder model) aansteken.
 • Zit de stekker in het stopcontact? Zo niet; stekker in het stopcontact doen en het toestel opnieuw starten (resetten) of waakvlam aansteken. Controleer ook de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen.
 • Controleer of de kamer-, klokthermostaat hoog genoeg staat. Zo nee, kamerthermostaat hoger draaien of de klokthermostaat op dagprogramma zetten.
 • Als u een combi-ketel heeft, controleer of een van de warmwater kranen in huis drupt. Zo ja, sluit deze kranen dan goed. Het is mogelijk, als een waterkraan drupt, dat de ketel geen warmte geeft aan de radiatoren.
 • Controleer de druk in de verwarming: de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk (zie eventueel ook de gebruikershandleiding van uw cv-ketel).
 • Noteer (indien aanwezig) de op het display van de ketel getoonde storingscode. Als onze monteur contact met u opneemt is dit van belang.
  (zie de gebruikershandleiding van uw cv-ketel om te zien wat u kunt doen bij de getoonde code). Als u de ketel reset zal de getoonde code mogelijk verdwijnen.
 • Heeft uw ketel een “resetknop”, dan kunt u het toestel herstarten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding van uw cv-ketel).
 • Indien u een cv-ketel heeft met een waakvlam controleer of deze waakvlam wel brandt. Zo niet, steek de waakvlam dan aan.
 • Als het probleem niet door u te verhelpen is en de cv of warmwater-
  voorziening werkt nog steeds niet, maak dan een afspraak via ons storingsnummer.

Bijvullen

Als u op de link klikt, krijgt u een instructiefilmpje te zien, waarin u ziet hoe u uw cv-ketel zelf kunt bijvullen.

Ontluchten

Als u op de link klikt, krijgt u een instructiefilmpje te zien, waarin u ziet hoe u uw cv-ketel en verwarming kunt ontluchten

Wilt u een storing melden of heeft u vragen over onderhoud die storingen voorkomen, neem dan contact met ons op, of bel: 0316 - 296 500.