Duurzaam

Duurzaam

Duurzame warmte

Het wordt steeds aantrekkelijker om een duurzame installaties aan te schaffen.
Ten eerste worden ze steeds goedkoper en ten tweede gaat het rendement omhoog. Dit samen zorgt voor een kortere terugverdientijd. Hiermee wordt uw energierekening lager.

Warmtepomp

Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. Zij onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft dit binnenshuis af. Het enige dat een warmtepomp gebruikt is een klein beetje stroom. Een combinatie met zonnepanelen is dus ideaal.
Het voordeel van een warmtepomp is dat het principe kan worden omgekeerd.
Dit houdt in dat een warmtepomp kan koelen als het buiten warm is. Het gaat dan om een aantal graden koeler in huis dan buiten. Dat kan net het extra stukje comfort in huis betekenen.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen (pv-cellen) op uw dak verkleint u uw energierekening en soms levert u zelfs terug aan het netwerk. Over het algemeen verdient u zonnepanelen in 7 a 8 jaar terug.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een paneel dat net als een zonnepaneel op het dak ligt. Door de zonneboiler stroomt water dat opgewarmd wordt door de zon en die geeft vervolgens warmte aan de ketel af. Hiermee voorverwarmd de zonneboiler het water in de ketel. Wanneer er behoefte is aan warmte, dan hoeft de cv-ketel minder gas te verstoken om het water te verwarmen. Hiermee bespaart u dus energie. Een zonneboiler geeft het meeste rendement bij lage temperatuur-
verwarming en om warm tapwater te genereren. Wij maken veel gebruik van Atag Zonneboilersystemen.

Wilt u meer weten over het opwekken van duurzame energie, of een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op, of bel: 0316 - 296 500.