Ventilatie

Ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie bestaat uit een ventilator en buizensysteem die de vervuilde lucht afvoert uit de ruimtes in een woning. Verse lucht komt binnen via de roosters in de kozijnen. Als uw ventilator verouderd is, dan kunt u veel geld besparen door deze te laten vervangen.

Balansventilatie

Bij balansventilatie wordt niet alleen de vervuilde lucht afgezogen, maar wordt er ook verse lucht toegevoerd. Daarnaast is balansventilatie voorzien van warmte-
terugwinning (WTW). Dit zorgt er voor dat de koude inkomende buitenlucht wordt voorverwarmd door de warme binnenlucht die wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de warmte gedeeltelijk in huis. Balansventilatie wordt in veel nieuwbouwwoningen toegepast. Het is belangrijk om balansventilatie goed te onderhouden, omdat de kanalen relatief warm blijven en er schimmels in de kanalen kunnen groeien. Wij kunnen u goed adviseren hoe u uw balansventilatie optimaal houdt.

Wilt u uw mechanische ventilatie aan laten passen of onderhoud aan uw balansventilatie? Neem dan contact met ons op, of bel: 0316 - 296 500.